sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Lomalainen!!



Näin ilonen nassu on lomailijalla!

Niin ne vaan työpäivät loppui ja lauantaina vikaa päivää vietettiin kaatosateen merkeissä. Tuli semmonen fiilis, kun polviin asti yltävässä keltaisessa sadetakissa tyhjensi paskasankkoja ja tärisi kylmästä ja vaatteet oli likomärät, että ei kyllä harmita, että viimenen kerta ku tätä teen :D

Marmalade

Työkaveri kysyi, et millaset fiilikset vikana päivänä niin en oikein osannu ees vastata muuta kuin "Outoo. Tosi outoo". Mut hyvillä mielillä siis vedeltiin läksärikakkua aamulla duunissa ja takas sais tulla töihin kuulemma vaikka heti, jos tahtos. Byebye Ascot ja laukkahevoset hetkeksi, mua kutsuu Thaimaa ja sen jälkeen pienet laukkahevosten alut ja töitä tiedossa kahta kauheammin reissun jälkeen seuraaville neljälle kuukaudelle!!

Duunit Touchstone Farmilla alkaakin aikalailla heti Thaimaan matkan jälkeen. Kävin siellä eilen moikkaamassa omistajia ja kattelemassa vähän ympärille ja ai että! Lukematon määrä huterajalkaisia varsoja emätammojen kanssa oli vastassa jo etupihalla. Paikasta tykkäsin jo heti, kun ajoin pihaan. Hevosia reippaat rata, joista suurin osa kuitenkin viettää aikansa laitumella nyt. Lukematon määrä isoja laitumia ja tosi siistin oloinen ja ammattimainen siitosfarmi. Työnkuvaan kuuluu tietysti perinteiset tallityöt ja ruokinnat ynnämuut ja joulukuun alusta alkaa superintensiivinen kymmenen viikkoa, kun vuosikkaiden preppaus huutokauppoihin alkaa. Töitä siis riittää reippaasti ensi vuoden puolelle ja varsinkin ton preppauksen alkaessa niitä kans sit tehdään. Jos nyt on tottunut vetämään päivällä useamman tunnin lonkkaa aamu- ja iltatallin välissä niin nyt sit vedetään päivät yhteen putkeen, mutta aloitusaikakin on inhimillisempi aamuseiska puol neljän sijasta :D Aika hyvä kutina siis tosta paikasta jäi ja odotan aika innolla!! Varmasti tulee paljon uutta oppia, siittolatoimintaan mä en nimittäin ookkaan ennen perehtynyt, varsojen kanssa onneksi jonkun verran touhunnut.

Loma alkoi siis lauantaina iltapäivällä, kun vedettiin tallin portti kiinni töiden jälkeen ja siitä mä suuntasinkin kotiin pitkään suihkuun ja sit valmiiks illan rientoihin. Käytiin syömässä Scarboroughissa The Local Shackissa herkulliset pizzat ja suunnattiin siitä kaupunkiin ja The Air yöklubille. Siellä meillä vierähtikin koko ilta johonkin kahteen asti, loistavaa videomateriaalikin on musta ja Franzista reivaamassa tanssilattialla, mutta jälkeenpäin katottuna on taas semmosta settiä että pysykööt puhelimen uumenissa XD





Meillä olikin tän saksalaisen tyttösen kaa vika viikonloppu et nähdään, mä kun lähen reissuun ja se sillävälin matkaa takaisin kotiin, joten vietettiinkin sit aikaa kuin paita ja perse nyt :D Mä lähin eilen aamulla käymään siellä farmilla (mikähän idea oli sanoo, et joo tuun sinne tunnin ajomatkan päähän yhdekstoista aamulla ku tiesin lähteväni ulos lauantaina?:D hyh) ja sit päätettiin, et lähetää loppupäiväks Perth Royal Showhun. Valtava tapahtuma Claremontissa, missä olikin kaikkee huvipuistosta kameliratsastukseen ja farminäytöksiin. Ihmismäärä aika päätähuimaava ja tuntui, että vaan viikoks pystytetty huvipuisto oli varmaan jonkun Särkänniemen kokoinen :D Paljon oli kierreltävää ja kateltavaa ja helposti useampi tunti vierähti. Käytiin paijailemassa possuja ja alpakoita ja kattelemassa esteratsastusta, kun noita karvakavereita ei muka duunissa tarpeeks näe :D Ja kai niitä lehmiä minä lomitukseen kyllästynyt pakoon tänne Ausseihin lähdinkin, mutta käytiin me vähän ammujakin taputtelemassa. Ja tietty piti yks rundi käydä maailmanpyörässä!











Tänää pitäs vielä kamansa pakata tästä kämpästä ja siivota jälkensä. Huomenna illalla lähtee lento kympin aikaan ja kakstoista tuntia kestää yhdellä välilaskulla. Sääennuste näyttää sitkeästi pelkkiä ukkosmyrskyjä, mutta ei se kyllä mun hymyä hyydytä :D Loma se on vaikka salamoiden välkkeessä ja likomärkänä! Jospa mä nyt nostan perseeni ylös tästä penkistä aamukahvin ääreltä ja alan tehäkki jottain. Yäääääk siivoamista.. Ja ku tiiän, että oon tota tavaraa kerryttäny tässä kuudessa kuukaudessa kuitenkin sen verran, että ei niitä enää siihen yhteen matkalaukkuun pakata :D Ja kaikkien purkkien ja purnukoiden määrä, mitä tonne kylppäriinki on keränny?! Voih. First world problems.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti