keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Heaps of horses and Nutella



Siinäpä mun päivien kaks pääasiaa, hepat ja Nutella suoraan purkista lusikoituna. Haha, okei jotai muutakin.
Tuntuu vähän pöljältä tänne kirjotella, kun oikeesti oon nyt tehny vaan duunii ja tylsiä arkiasioita. Ruokakauppaa, lenkkeilyä, pyykkäystä, päikkäreitä, mäkkäriä, kahvittelua.. So exciting.



Aattelin mä kyllä tossa, että ehkä mun pitäs napsii puhelimella kuvia jostakin päivästä enemmänkin ja vähä avata noita duunipäiviä ja niiden kulkua enemmän, jos se vaikka jotakin kiinnostaisi :)



Tänään tuntu, että hevoset yrittää savustaa mut ulos duunista, kuka potkimalla vähän ja kuka paljon. Pari ohi hujahtanutta pientä ja viatonta hutkaisua, mutta kans yksi sellainen tilanne, että karsinan takaseinää vasten ootin suunnilleen silmät kiinni, että milloin kopsahtaa. Director ei oikein tykännyt, kun komensin sitä väistämään ja veteli pari kertaa kaksin jaloin kohti. Ihania kopukoita. Nyt on onneks pääosin aika fiksusti kaikki käyttäytynyt, vaikka on niitäkin päiviä, että jokatoinen tuntuu käyvän kahdella jalalla tai saavan jotain paskaslaageja. Meillä on nyt tallissa yks ori, joka nostaa kaikkien niskakarvat pystyyn olemalla vaan niin uskomattoman ärsyttävä :D Jaardissa ja karsinassa se osaa olla ihan kusipää, ei välitä komentamisesta vaan alkaa vaan tapella lähinnä vastaan yrittämällä purra ja tulla päälle (melkein vois vannoa, et se nauttii mitä kovemmin komennat). Taluttaessa yrittää purra välillä, mutta lähinnä keskittyy siihen, et yrittää saada narun suuhun joka nyt on yhtäkuin aika voimaton taluttaja, kun jarrut on siellä hampaiden välissä tiukassa otteessa.



Onneks sieltä jaardeista löytyy myös niitä tuitui mussukoita ja ihania babyja, jotka on yleensä aika hellyyttäviä. Niinkuin yksi päivä ihana pieni Five (kääntyy kakkoseksi kohta), jonka kanssa käveltiin ekoja kertoja radan ja tallin väliä. Vanhemmat hevoset säpsähteli ja hypähteli vierestä menneen hevoskuljetusrekan ääniä, kun tää baby vaan hölmönä käveli eteenpäin. Sitten kuitenkin ennen tallia keskellä tietä oleva kamalan pelottava "keep left"-liikennemerkki oli verrattavissa hyökkäävään sapelihammastiikeriin. Höhö.


Nyt on saatava taas vähän lisää unta palloon, että jaksaa herätä huomenna vielä pirteenä duunihin ja perjantain viettää sitten vapaata :)


4 kommenttia:

  1. Täytyy kyllä sanoa että nyt löysin niin hyvän blogin! itselläni suunnitteilla opiskelujen jälkeen suunnata Australiaan au pairiksi (nyt alkoi myös kiinnostamaan nämä talliduunit hahah) Mietin myös että voisikohan "väh. 3kk farmityöt" toisen WH-viisumin saamiseksi tehdä hevostalleilla? Vai lasketaanko farmitöiksi vain hedelmien poimimis duunit? Minua ainakin kiinnostaa erittäin paljon ihan tavallinen ja "tylsä" arki siellä maapallon toisella puolella, joten kirjoittele ihmeessä vaikkei mitään erikoisempaa tapahtuisikaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes kiva! :)
      Näitä stablehand-duuneja ei lasketa tuohon 2nd year visaan tarvittaviin farmihommiin.
      http://www.immi.gov.au/Visas/Pages/417.aspx tuolta löytyy viisumeista tarkempi selostus, missä on määritelty kans et mitkä paikat on kelpoja siihen. Mut periaatteessa farmilla pitää kasvattaa jotakin myyntiin (on ne sitten hedelmiä tai eläimiä), eli hevosten parissa pystyy tekemään jos kys. farmilla kasvatetaan varsoja myyntiin :)

      Poista
  2. Justiin siitä tavallisesta elämästä siellä pitää kertoa. Miten teidän päivän kulku menee? Millaiset tallitilat on? Onko teillä pelkkiä jaardeja vai myös karsinoita? Minkä ikäisiä tallin hevoset on? Kisaako ne paljon? Menestyttekö työ? Missä ja miten sä asut? Millaista liikenne siellä on? Milloin varsojen ratsastuskoulutus aloitetaan? Käytetäänkö paljon suojia? Miten heppahommat eroaa suomesta? Ratsastatko sä itte siellä ikinä? Liikkuuko pollet teillä muuta kun radalla jne.

    No siinä on ainakin jotain mihin haluan vastauksia. Lisää kysymyksiä kyllä riittää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noihin kysymyksiin voisin palata, kunhan joku päivä napsin vähän arkipäiväisiä kuvia töistä siihen kaveriksi :)

      Poista